dijous, 25 de juny de 2015

Els capitells de Maricel (el sarcòfag)

El dia 1 de juny de 2011 vaig publicar al blog unes quantes fotografies dels capitells de Maricel. Com que la zona dels museus estava en obres no els vaig poder fotografiar tots, i vaig deixar-ho per més endavant.

Doncs bé, ha arribat el moment. El que veureu és una aproximació més detallada de l’obra de Pere Jou que complementa l’entrada que vaig fer en el seu dia i que podeu trobar aquí: http://lovesitges.blogspot.com.es/2011/06/pere-jou-i-el-maricel.html

I comencem per la zona coneguda com el sarcòfag. Per qui no ho sàpiga, el sarcòfag és una peça arqueològica corresponent a l'època romana que es va trobar a mitjans segle XIX en unes excavacions a la zona del Santuari del Vinyet. Actualment s'utilitza com a pila en la font simulada del Racó de la Calma.

Les figures que conformen els capitells de les 4 columnes són diferents. Totes elles aguanten un escut d’un lleó rampant i formen part de dues arestes del capitell. A les altres dues es repeteix el motiu.

El sarcòfag

Les arestes
Detall d'una de les cares de les arestes
L’escut, que es repeteix en tots els capitells

Els capitells de la finestra de l’esquerra del sarcòfagI els de la porta de la dretaI fins aquí els capitells del sarcòfag en detall. En una propera entrada us en mostraré la resta.