diumenge, 1 de gener de 2012

Una posta de sol curiosa

L’any passat els amics Santi i Raquel em van comentar que per aquesta època de l’any les postes de sol eren molt curioses, perquè semblava que el sol es posés al darrera d’una illa. Jo ja em vaig suposar el què podia ser: al ser la terra rodona, només les muntanyes altes llunyanes s’eleven sobre l’horitzó donant aquesta sensació.
Els excursionistes, mirant vers el Sud-oest, ja hem vist aquest fenomen més d’una vegada des de la Creu de Sant Isidre o els voltants, i fins i tot més d’un s’ha pensat que era Mallorca. I no és una illa, no; és la Serra del Montsià, sobre Sant Carles de la Ràpita!
Per cert, Mallorca, quan es veu (els mesos de gener i febrer són els millors), s’ha de buscar al Sud-est (des de les muntanyes que envolten Sitges, a 153º aproximats de la brúixola).
Estreno l’any amb la curiosa posta de sol d’ahir, últim dia de 2011, fotografiada des del cim del Puig de Sant Antoni, sobre el mirador de la Llevantina.

Que tinguem tots plegats un Bon Any 2012.1 comentari:

tarannà d'abril ha dit...

Benvolgut Josep Ma.,
Tot i que fa temps que et "segueixo" mai havia publicat cap comentàri...
Avui m'has aclarit un assumpte, que des de fa 19 anys (que visc entre vosaltres)em resultava extrany, molt extrany, que pogués ser la bonica illa de Mallorca i
més encara quan algú em va dir que era Serra de Tramuntana (!!!???)
I portar la contrària als nadius sitgetans...és un perill...
AgraÏda doblement doncs, ja que les teves fotografies són un plaer de mirar.
Et seguiré veient a través de la teva finestra cíber, i seguiré mirant el que tu veus a través del teu objectiu...
Merci!