Quan fèiem fotografia analògica, els que en sabíem una miqueta, per tal de que la Punta ens quedés il•luminada durant els focs anàvem d’hora a cercar lloc per fer les fotos. Quan ho teníem tot preparat, fèiem una foto de la Punta il•luminada i carregàvem l’obturador de la càmera sense desplaçar el negatiu ni moure la càmera absolutament gens. Quan apagaven les llums i començava el castell de focs, anàvem fotografiant moments del mateix, sempre a sobre el mateix clixé, fins que ens semblava que ja en teníem prou. Llavors durant tota la resta de l’espectacle, fotografiàvem el més interessant i en la traca final fèiem el mateix del principi, però a la inversa: una vegada teníem impressionat el negatiu amb els últims focs, i sense desplaçar-lo, ens esperàvem a que obrissin les llums i fèiem l’última fotografia amb la punta il•luminada.
Actuant així ens quedaven dues fotos amb la Punta il•luminada: la primera i l’última, mentre que a les del mig estava a les fosques.
Això amb la fotografia digital ha canviat. Ara, una vegada preparada la càmera sobre un bon trípode i amb un cable disparador i utilitzant diferents focals, fem varies fotografies de la Punta il•luminada que després ens serviran per incrustar-les amb les fotos dels focs. El mateix resultat amb una tècnica diferent.
I el que veureu a continuació és el que es pot aconseguir amb la tècnica que us he explicat.
Bona Festa Major a tothom!
divendres, 12 d’agost del 2011
Només falten 11 dies per la nostra Festa Major
Etiquetes de comentaris:
El castell de focs,
El Sitges festiu,
La Festa Major,
Tradicions
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada