dilluns, 28 de juny de 2010

Llaguts, bergantins i vaixells de vela llatina

Coincidint amb la Setmana del Mar que es celebra a la veïna Vilanova, a les nostres aigües el passat dissabte dia 19 vam gaudir d’una trobada de vaixells catalans antics, dels que us en deixo una mostra.

El Cyrano, bergantí de 106 tones, 31 metres d’eslora i 6,85 de mànega, i una superfície vèlica de 400 m2, amb matrícula de Sant Feliu de Guíxols.


El quetx Far Barceloneta, veler de 15 metres d’eslora fabricat el 1915, des del que vaig tenir l’oportunitat i el plaer de fer aquest reportatge fotogràfic. Aquesta imatge és de l’amic i gran fotògraf Andreu Noguero.La Natàlia II, del sitgetà Antoni Planas.El Lola, llaüt construït a Roses per Pere Guitart i Pujol l’any 1906, i que es dedicava a la pesca a l’encesa, ara propietat del Museu Marítim de Barcelona.
El Mario va venir del País VascArriant la major.


Barques varades a la platja de la Fragata. Aquesta imatge feia molts anys que havia desaparegut de les nostres platges.2 comentaris:

Peter ha dit...

Hola Josep Maria, t'escric unes línies per a felicitarte, per les magnífiques fotografies i de pas preguntarte quin és el secret per aconseguir aquesta meravellosa llum a "totes" les teves fotos ¿utilitzes diferents filtres? o després les passes per Photoshop. No em mal interpretis, jo valoro la teva feina i faig moltes fotos, per això se el difícil que es aconseguir aquests tons de color i aquesta llum.
Ja se que l'hora del dia fa molt, però a les teves fotos això no importa sempre surten perfectes.
Una forta abraçada

Joaquim

Josep Maria Alegre ha dit...

Joaquim,
Fa un temps per casualitat vaig descobrir un sistema per augmentar la gamma dinàmica de les fotografies partint d’una lleugera subexposició en el moment de fer-les, i això és el que estic portant a terme. En les meves fotografies no veuràs zones cremades ni zones fosques sense detall, l’exposició està controlada en tot moment.

Tot això té un cost, i és haver d’editar les fotos una per una, però el resultat està a la vista. I si, utilitzo Photoshop per fer-ho; sense aquest programa, les meves fotos no serien el mateix...

Per altra banda, no tinc cap inconvenient en explicar-te en detall els passos de la tècnica que utilitzo, però hauria de ser en privat.

Moltes gràcies per les teves paraules. Una forta abraçada.

Josep Maria