diumenge, 10 de maig del 2009

Balenes al nostre litoral

Gràcies a l'amic Joan Planas i al seu magnífic vaixell, vam poder gaudir d'una companyia gairebé insólita fins fa poc temps.



7 comentaris:

Mome ha dit...

Ostres!!!, quina pasada , la veritat que soposo que vareu gaudir molt, moltes gracies. petons. Em sembla fantátic ,amb aquesta foto sembla que jo també i sigui, :), fabulosa!!

Josep Maria Alegre ha dit...

La veritat és que són una passada. Ahir hi varem tornar, i també vam tenir sort. El problema és que són molt difícils de fotografiar, perquè et surten per on menys les esperes, i en uns instants es tornen a submergir. Has de tenir la càmera pre-enfocada en un punt determinat, i tenir sort quan t'apareixen. El moviment del barco tampoc ajuda massa...
Petons.

David Soler ha dit...

Fantàstic de debò, quina sort poder-les veure! Suposo que deuen estar de pas per les nostres costes. Es sap quina espècie són?

Salutacions.

David

Josep Maria Alegre ha dit...

L'any passat també les vam veure per aquestes dates aproximadament, i al mateix lloc (ho tenim marcat al GPS). Pel que he escoltat són de l'espècie "roncual comú" i arriben a mesurar més de 20 metres. Fixa't que nosaltres anem amb un iot de 12 metres i aquests animalons fan el doble!!! És impressionant veure-les de prop.
Salutacions.
Josep Maria

David Soler ha dit...

Ah val, rorcuals, gràcies Josep Maria. Jo he vist catxalots a Noruega també des de ben a prop, i efectivament és una experiència absolutament genial tenir aquestes bestiotes tan a prop i sentir com esbufeguen.

Una abraçada. David.

Eli ha dit...

Ostres! Genial!!! I a quina distancia de la costa les vares veure???
Mai hagues pensat que en les nostres costes es poguèssin trobar balenes!
;-D

Josep Maria Alegre ha dit...

Sortint del port d'Aiguadolç de Sitges estan a unes 8,5 milles en direcció sud-oest, i a unes 5 milles (9 kms) davant la tèrmica de Cubelles.
Salutacions cordials.